Juventus: Mafioso & Milanese

Det är, den alltid så uppmärksammade och omdiskuterade, klubben Juventus som är i farten igen och toppar nyhetsflödet i Italien.  Efter att Napolisupportern och politikern Marcello Taglialatela varit i farten på radio24 och anklagat la vecchia signora för att vara sammankopplade med den kalabriska maffian och för att köpa resultat i den inhemska ligan.

Marcello Taglialatela är en man som gärna lägger näsan i blöt. Under intervjun i radio24 erkände Taglialatela att han sympatiserade med Napoli samt även gärna gick på matcherna. Taglialatela sade även under intervjun att han gärna sjöng emot just Juventus, ”när de förtjänade det”. Att Taglialatela sympatiserar med I Ciucciarelli räknar nog många bort som en nyhet, eller ens skvaller… Däremot är konspirationen om att Juventus skulle betala domarna och den påstådda kopplingen med ‘Ndraghetan ett smaskigare rykten.

Enligt Taglialatela så betalar Juventus och Agnelli familjen domarna genom sponsoravtalet med Fiat som den italienska domarkåren har. Alltså, Agenlli familjen som tidigare varit aktieägare i ett dotterbolag till Fiat ska alltså använda kontakterna dessa kontakter för att köpa resultat i den italienska högstaligan. Dessutom ska den kalabriska ‘Ndranghetamaffian vara involverade i Juventus matchfixande, genom att pressa italienska domare till att ge laget bra resultat och fördelaktiga domslut. Någonting som har kommenterats utav Anti-Maffia kommissionens Rossy Bindi. Bindi säger att Taglialatela anklagelser är ”seriösa och onödigt offensiva” i och med att Bindi och anti-maffia kommissionen startat en utredning kring matchfixande i Turinlägret.

Taglialatela var väldigt övertygad om att han har rätt i frågan om Juventus och ‘Ndranghetas samarbete kring matchfixning. Men, Neapelpolitikern avslutade intervjun något mer ödmjukt och sade; ”Jag tänker inte glömma vad som har hänt, det kan hända även nu också(angående Juventus). Jag tänker inte anklaga någon, inte ens Agnelli, men vi får se vad som kan läsas efter kommissionens utredning kring Juventus och ‘Ndrangheta.

Marcello Taglialatela Foto: Neapel news

I samma veva som Juventus har anklagats för att köpa matcher, domare och resultat har de gått ut med ett semi-officiellt bud på Milans Mattia De Sciglio. Det är Max Allegri som önskar att återigen få spela med De Sciglio i laget och tror att hans tjänster som antingen ytterback eller yttermittfältare skulle kunna gynna la vecchia signora. Enligt Football Italia har Bianconeri lagt ett bud på närmare 150 miljoner kronor och klubbarna ska börjat förhandla kring en eventuell affär med spelaren. I och med att De Sciglios kontrakt med Milan löper ut sommaren 2018, är en affär redan i sommar mycket möjlig för att inte förlora 24-åringen som free agent.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *