Mafioso & Milanese

Rubriken känner ni igen från tidigare då jag skrev om anklagelserna kring domarköp och Juventus. Den gången representerades ”Milanese” av Juventus intresse för en viss De Sciglio, som tillhör A.C Milan.

Denna gång får klubben representera sig själv. Eller i alla fall en person som näst intill förknippas med Mr. Milano under 2000-talet, Adrian Galliani. Galliani har suttit i A.C Milans styrelse sedan 1986 och sitter idag på posten som vice president i klubben. Som med flera andra högt uppsatta ”pampar” i den italienska fotbollen har även Galliani ifrågasatts för att inte riktigt ha rent mjöl i påsen när det kommer till beslut och affärer som gjorts kring klubben. Denna gången är det inte någon spelaraffär som ifrågasätts, utan varifrån pengarna som sponsrar spelarköpen egentligen kommer ifrån.

Det är Gazzetan som har grävt lite djupare in i hur rättigheterna till Serie A och Serie B fördelas mellan radio- och tv-kanaler fördelas mellan de olika aktörerna i Italien och världen. Det är företagen Footbal League och Infront Italia som har granskats, där bland annat några tveksamma affärer verkar vara gjorda mellan Adriano Galliani och tv-rättigheterna.  Även Genoas ordförande Enrico Preziosi har kunnat knytas till några mindre regelrätta affärer med Infront Italia. Men det namnet som väger tyngst av de som i Gazzetan kunnat gräva fram är Adrian Galliani.

Galliani ska vara iblandade i fördelningen av rättigheterna och hur de fördelas till olika distrubitörer. Totalt är rättigheterna till Serie A och Serie B värda minst 1.5 miljarder euro, årligen. En av cheferna som pekats ut från just Infront Italia är Andrea Locatelli, som lite lustigt delar samma namn som en viss mittfältare i Gallianis Milan. Någonting som ska vara en slump dock.

Galliani själv säger att han är lugn trots anklagelserna och även att han är oskyldig. Han väljer även att anklaga Juventusbossen Agnelli och menar att han skingrat hundratals miljoner från kassan i Footbal League utan att någon gjort någonting åt saken.

Hur denna soppa slutar och om någon blir fälld, det återstår att se.

Ciao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *