From Sevilla to Rome

Jag skrev relativt nyligen ett inlägg där jag försökte förutspå tränarcirkusens vinnande nummer i Rom och hoppades då på en italiensk tränare. Min egen favorit till att efterträda Spalletti, som verkar vara tämligen ointresserad av att förlänga kontraktet, var Claudio Ranieri. Men nu har Corriere dello Sport gått ut med en nyhet som krossade drömmarna om en romare på tränarbänken i Roma.

Unai Emery, taktikern från PSG. Tränaren som videogranskar alla spelade matcher en handfull gånger för att utveckla spelare och spelet. Enlig CdS har Roma erbjudit spanjoren ett tre års kontrakt i den italienska huvudstaden. Emery som gjorde ett fantastiskt bra jobb med Almeria under mitten av 00-talet och blev uppmärksammad internationellt efter framgångarna med Sevilla under 2013-2016. I Paris verkar det bara bli en säsong för spanjoren ska blivit erbjuden ett kontrakt från Roma.

Däremot är tidningarna inte helt överens med varandra i frågan om vem som tar över Roma… Gazzettan tror också på en före detta PSG-räv som tänkbar ersättare, men håller Laurent Blanc som favorit. Två starka namn, som båda är rutinerade och erfarna tränare numera.

Någonting som talar för att Unai Emery har en fördel till tränarskapet, om jämförelsen är Emery vs Blanc, är att sportchefen Ramón Rodríguez Verdejo. Mer känd som ”Monchi” och är den före detta målvakten från Sevilla som blev sportchef för laget efter spelarpensionen och vunnit hela 16 titlar med klubben som sportchef. En oerhört stark prestation i det Spanien där Madrid och Barcelona är självklara stormakter inom fotbollen. ”Monchi” har sedan årskiftet ryktats till Roma och flera journalister med lite insikt i den italienska fotbollen har redan avfärdat ryktena och förklarat sportchefen som klar för Roma. ”Monchi” har sagt i spansk medier att han redan ”förberett sitt avsked till klubben och sitt välkomst tal till hans nya medarbetare”, ett lite kryptiskt uttalande som ändå bäddar för att en ny klubb ska vara redo. En klubb som pekats ut som A.S Roma.

I frågan om vem som tar styr Roma nästa år från långsidan är det svårt att finna ett svar just nu. Vi på DueDueCalcio presenterade en lång lista med italienska tränare som vi kopplade till Roma. De italienska sporttidningarna säger olika saker och nu har även medierna i Sydeuropa kopplat ihop den gamla gode Manuel Pellegrini med Roma. Att peka ut en tränare till 2017/2018 är en utmärkt chans till pajkastning och ingenting annat. Någonting som är säkert däremot, är att det kommer bli intressant att följa upplösningen av detta tränardrama.

 

Ciao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *