Barcelona, amore mio!?

Att den italienska fotbollskultur rymmer oändligt många profiler med egna åsikter och uttalanden är långt ifrån en nyhet. Det spottas glidningar, mer eller mindre, dagligen från höger och vänster i fotbollsitalien mot spelare och klubbar. En person som gärna står i centrum när det kommer till att vara kontroversiell är Antonia Cassano. Efter att Real Madrid avancerat till semifinal efter segern mot Bayern München i Champions League har den före detta Madridspelaren passat på att kasta in en het potatis i matchen mellan Barcelona-Juventus.

Juventus vann som bekant den första kvartsfinalen mot Barcelona med 3-0 i Turin och Barcelona spelar i en oerhört brant uppförsbacke i kväll mot ”den gamla damen” hemma på Nou Camp. Katalanerna gjorde en bragdvändning mot PSG i åttondelsfinalen och ett smärre mirakel måste även ske mot Juventus för att Barcelona ska fortsätta spela Europafotboll denna säsong. Det är här den gamle goda Cassano tar en plats i leken.

Cassano har i en intervju med Il Secolo XIX sagt att han trots en och en halv säsong i Real Madrid ”Alltid älskat Barcelona, min stora passion.” Han säger även att han tror att Juventus chanser att vinna Champions League är små, men att de spelar på ”ett annat sätt” denna säsong jämfört med tidigare säsonger, vad han nu menar med det..

Barcelona är det lag som bänkar Cassano framför TV:n hemma och det lag han anser spelar bäst fotboll och förtjänar avancemanget från duellen Juventus-Barcelona. Om Cassanos spådom och önskan uppfylls, det får tiden berätta. En sak som däremot är säker är att Juventus i kväll går ut på Nou Camps gräsmatta med ett psykiskt övertag.

Kan det vara klubbmärket Cassano är besviken på?

En baklinje styrd av Chillini, en Buffon som åldrats till en ännu bättre målvakt och en 3-0 ledning gör Juventus onekligen till en förhandsfavorit till att gå vidare från kvartsfinalen. Däremot kommer Barcelona säkert spela med en inställning om att vara mer eller mindre odödliga på hemmaplan. Trots att spelet inte riktigt har stämt för Barca, så har de en otrolig vändning mot PSG med sig i ryggen.

Domare: Björn Kuipers, kommer spela en stor roll i denna match. En backlinje som spelar lika resolut som de kan falla enkelt i Juventus, mot en Barcelonaoffensiv som även de faller enkelt ibland kan bli en utmaning för Kuipers. Det som talar för Kuipers är erfarenheten och den höga kvalité som holländaren visat upp.

Men, som sagt… Avancemanget från denna kvartsfinal är det bara tiden som kan uträtta.

10/10 till den som gjorde den framsida för dagens Tuttosport

Ciao!

Ett svar på “Barcelona, amore mio!?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *